Nieuws bijgewerkt op 13 augustus 2015

 

Zonnepanelen 21% goedkoper door BTW teruggave

U, als koper van een zonnestroominstallatie, kunt de BTW op uw installatie en de installatiekosten terug vragen bij de Belastingdienst. Dit is mogelijk gemaakt door een beslissing van het Europese Hooggerechtshof op 20 juni 2013.

 

In grote lijnen is het verhaal als volgt: Indien een particulier zonnepanelen koopt dan is deze voor de belastingdienst een ondernemer die geld verdient met energieopwekking. Als ondernemer mag de klant de BTW op de aanschafprijs van de zonnestroominstallatie daarom terugvorderen. De BTW over de opgewekte stroom moet hij afdragen. Echter, de BTW over de opgewekte stroom is bij een particulier een erg laag bedrag dat ruimschoots valt onder de vrijstelling van € 1345. Dit betekent dat u in het eerste jaar dat het systeem geïnstalleerd is de volledige BTW op materiaal plus arbeid kan terugvorderen, minus een klein bedrag over de opgewekte elektriciteit. In de jaren daarna betaalt noch ontvangt u BTW omdat u onder de minimum grens valt. Dit noemt de Belastingdienst de Kleine Ondernemersregeling (KOR).

U moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

·   U bent particuliere afnemer, of er is sprake van een Vereniging van Eigenaren (VvE);

·   De zonnepanelen zijn gekocht (en geïnstalleerd), ze worden niet gehuurd;

·   De zonnepanelen zijn op/bij de woning geïnstalleerd;

·   De installatie is opgeleverd of in gebruik genomen na 20 juni 2013;

·   De opgewekte zonne-energie wordt deels terug geleverd aan het elektriciteitsnet.

·   De teruglevering geschiedt regelmatig, tegen vergoeding en via een kleinverbruikersaansluiting (maximaal 3x80 Ampère).


Lees verder bij de
Belastingdienst.

Wilt u een paar rekenvoorbeelden zien, of wilt u gebruik maken van het aanbod van Energytoday om deze aanvraag voor u te regelen tegen een geringe vergoeding, neem dan contact op en stel uw vraag.

Uiteraard kan ik ook een leuke offerte voor u opstellen voor de aanschaf van zonnepanelen. Kijk hier voor enkele voorbeelden en neem contact op.

 

Reacties van klanten op mijn werk

Zomaar een paar reacties bij elkaar verzameld:

 “Het Actieplan is geen standaard verhaal, maar echt maatwerk. Hier heb ik wat aan. En er kwam meer aan mogelijkheden uit het plan dan ik zelf had kunnen bedenken.”

(klant in Nieuwegein)

“Het Actieplan plus leverde ons een zeer welkom overzicht wat met ons huis te doen. Voorheen zagen we door de bomen het bos niet meer. Ook fijn is de heldere uitleg over de te nemen maatregelen. We weten nu wat te doen en waarom.”

(klant in Den Hoorn)

“Het Actieplan plus leverde het bewijs in cijfers, dat mijn renovatie-idee goed in elkaar zit. Dat is natuurlijk fijn om te weten. Wel kon Edwin op een paar punten nog een verbetering aanbrengen in mijn plannen, waardoor mijn woning nu nòg energiezuiniger wordt.”

(klant in Bilthoven)

 

Profiteer van mijn inzet en mijn netwerk bij uitvoering van maatregelen

Mijn netwerk van uitvoerende bedrijven in Midden Nederland is de afgelopen jaren flink gegroeid. Voor alle mogelijke klussen kan ik wel een specialist aanbevelen. Daar kunt u van profiteren als u mij inschakelt uw woning energiezuinig en comfortabel te laten maken! Niet meer zelf op zoek naar goede uitvoerders. Die heb ik reeds gevonden. Niet meer een uitvoerder geloven op zijn mooie blauwe ogen. Ik ken de mensen, heb de bedrijven gecontroleerd op de nodige keurmerken en kan met kennis van zaken de uitgevoerde maatregelen controleren. Daar heeft u wat aan!

 

Terug naar boven